RenkliDusler
Active member
Tarçınlı Havuçlu Muffin Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmasın)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata (bir kısmını üstü için ayırın)
- Bu ölçülerden 12 adet çıkıyor ️
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Katı materyalleri eleyerek ekleyip tel çırpıcı sayesinde karıştırın.
- En son çikolatayı ek edip spatula sayesinde karıştırın.
- Tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın ve bir parmak boşluk kalacak biçimde muffin tepsisine dökün. (tekli kağıt yada slikon biçimde kalıplarda olur).
- En son bastırmadan damla çikolataları üzerlerine yerleştirin.
- Evvelden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dk. Denetimli pişirin.
- Kürdan yahut bıçakla kenarından bakın hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.Afiyet olsun????????????.