Tart Kalıbında Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için;

  • Hazır çikolata sosu
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle çikolata sosumuzu tarife nazaran hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Artık geçelim kekimize. Yumurta ve şekeri uygunca çırpalım çabucak sonrasında başka gereçleri ekleyelim.
  3. Tart kalıbımızı uygunca yağlayalım ve harcımızı dökelim.
  4. 170 derecede 25-30 dakika denetim ederek pişirelim.
  5. Pişen kekimizi fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca süt ile her yerini ıslatalım yarım saat bekleyelim.
  6. daha sonra çikolata sosunu döküp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  7. Islak kekimizi isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz???? Afiyet olsun ????
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst