RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı süt
- Hazır çikolata sosu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle çikolata sosumuzu tarife nazaran hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Artık geçelim kekimize. Yumurta ve şekeri uygunca çırpalım çabucak sonrasında başka gereçleri ekleyelim.
- Tart kalıbımızı uygunca yağlayalım ve harcımızı dökelim.
- 170 derecede 25-30 dakika denetim ederek pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca süt ile her yerini ıslatalım yarım saat bekleyelim.
- daha sonra çikolata sosunu döküp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Islak kekimizi isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz???? Afiyet olsun ????