RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı un
- Kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- 2 su bardağı süt 400 ml
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 ml krema
- 4 adet muz
- 150ml krema
- 2 paket bitter çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri 3 dakika çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. En son un, kakao, kabartma tosunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlayıp un serpiştiriyoruz. daha sonrasında harcımızı içine döküp, 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz.
- daha sonrasında servis kabına alıyoruz. Kreması için tereyağ ve krema hariç, bütün gereçleri ocakta pişiriyoruz. Piştikten daha sonra tereyağ ve kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. daha sonrasında muzları kekimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- Çikolata sosu için; kremayı ocakta kaynatıyoruz kaynadıktan daha sonra çikolataları içine atıp, karıştırıyoruz.
- Hazır olan çikolata sosumuzu evvel muzların üzerine daha sonra da boş alanlara döküyoruz. En son da muzların üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Dilerseniz fındık, ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????