RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için:
Not EkleTanımı Yazdır
Tart Kalıbında Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 silme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 paket nescafe ya da 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 adet muz
- 1 poşet kremşanti
- 1 çay bardağı süt (1.5 da olabilir 1 epey katı diye düşünüyorsanız)
- Çikolata rendesi ya da farklı süsleme gereçleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Tart kalıbını margarin ile yağlayıp buzdolabına koyalım.
- Fırını ön ısıtma için 180 derecede çalıştıralım.
- Kek için evvel yumurta ve şekeri çırpalım. çabucak sonrasında sıvı materyalleri ve kakaoyu ekleyip yine çırpalım.
- çabucak sonrasında kalan öbür materyalleri de ekleyip yine çırpalım ve kalıba dökelim.
- Önden ısınmış fırına atıp 20-25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca soğuyan keki karşıt çevirip sulandırılmış kahve ile ıslatalım.
- Dilimlenmiş muzları üzerine dizelim ve kremşanti ile büsbütün sıvayalım.
- Üzerine çikolata rendeleyelim ya da farklı süsleme materyalleri ile süsleyelim. Dolaba kaldırıp soğuyunca servis edebilirsiniz.
Tart Kalıbında Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı