RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Revani Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1/2 (yarım) portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce çırpılır (Beyazlaşana kadar) üzerine sıvı yağ yoğurt ve eklenir yeniden çırpılır. Un irmik kabartma tozu vanilya portakal kabuğu rendesi ve suyu ek edilir ve karıştırılır.
- Evvelce yağlanmış ve un serpilmiş tart kalıbına dökülür. Bir kaç defa tezgaha vurulur tepsi ve hava kabarcıkları çıkarılır. 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbeti için; su, şeker tencereye alınır, kaynayınca limon suyu damlaları ek edilir (Kaynadıktan 15 dakika daha sonra kapatın soğumaya bırakın)
- Pişen revaniye birinci sıcak çıkınca soğuk şerbet ek edilir.
- Bu ortada bir paket kremşanti çırpılır, ister sıkma torbası ve duy ile isterseniz üzerine koyarak istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz afiyet olsun .