RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Tam Ölçülü Nefis Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıcak süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 2.5 bardak süt (500 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- Ve muhallebimiz pişip ılındıktan daha sonra da 100 gram labne ile çırpıyoruz.
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri çırpıyoruz.
- ondan sonrasında süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekliyoruz yeniden çırpıyoruz.
- Son olarak un ,kabartma tozu ,kakao ekleyip karıştırıyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlayıp fazlaca yavaşça un serpiyoruz.
- 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebi için; Labne hariç hepsini karıştırıp pişiriyoruz göz göz olunca kapatıyoruz.
- Kekimizi epey kurutmuyoruz kürdan pak çıktı mı fırından alıyoruz.
- Kekimizi soğumaya, muhallebimizi ılımaya bırakıyoruz.
- Kek soğuyunca sütlü şekerli nescafe karışımı ile heryerini ıslıyoruz.
- Muhallebimize 100 gram labne ekleyip mikser ile çırpıyoruz pürüzsüz bir kıvam aldırıyoruz.
- Kekimizin üzerine muhallebisini ekleyip üzerine kakao serpiyor ve dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz. Ben yaptım dolaba kaldırdım
deneyeceklere afiyet olsun????.
. - .