RenkliDusler
Active member
Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
️Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
️Keki için;
- ️3 adet yumurta
- ️1 bardak yoğurt (yoğurdunuz yoksa süt koyabilirsiniz)
- ️1 bardak sıvı yağ
- ️1.5 bardak toz şeker
- ️2.5 kaşık kakao
- ️1 adet vanilya
- ️1 adet kabartma tozu
- ️Aldığı kadar un
- ️1 paket puding (pudinginizi istediğiniz tadda seçebilirsiniz, ben ortada muzlu puding alıp içerisine bitter çikolata ekliyorum muz aromalı oluyor yahut supangle ilede yapabilirsiniz hepsiyle denedim hepside epeyce hoş oluyor)
- ️Süt ( kullandığınız puding talimatına nazaran koyunuz)
- ️Toz antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabartma tozu ve un hariç bütün gereçleri bir kapta uygunca çırpalım.
- daha sonra kabartma tozu ve unu ek edelim.
- Unu azar azar ekleyip kıvamını almasına dikkat edin.
- Birden hayli fazla un eklemeyin. Ve güzelce çırpalım.
- Akabinde tart kalıbını güzelce margarin ile yağlayıp kek harcımızı tart kalımıza içerisine dökelim.
- Ben kek harcının içerisinden 4 küçük top kek olcak biçimde alıyorum. Hem oğluma minik top kekler oluyor hemde tart kalbinden taşmasını engelliyor.
- daha sonrasında 180 derecede denetimli biçimde pişiriyorum.
- Kekim pişerken pudingimi hazırlıyorum.
- En değerli püf noktası pudingi pişirdikten daha sonra daima karıştırıp soğutuyorum ve pişen kekim soğuduktan daha sonra üzerine döküyorum.
- Gerisi büsbütün sizin zevkinize kalmış dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.