RenkliDusler
Active member
Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle işe kekimizin üretimi ile başlayalım. Şeker ve yumurtaları beyaz köpük kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
- çabucak sonrasında bütün kuru gereçleri ekleyip kek harcımızı hazır hale getirelim ve yağladığımız tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fansız biçimde pişirelim.
- Krema üretimine geçelim, bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri alıp daima karıştırarak pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan daha sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi biraz soğuduktan daha sonra ortadan ikiye bölelim ve süt ile ıslatalım.
- Kekimizin orta kısmına kremamızı sıkalım ondan sonrasında kekimizin öteki katını üzerine koyup tekrar süt ile ıslatalım.
- Kremamızdan 2-3 yemek kaşığı kadar ayıralım üzerine süslemeye kullanacağız.
- Çikolata sosu için bütün materyallerimizi sos tavasına alıp pişiriyoruz.
- sonrasındasında kekimizin ortasına güzelce yayıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra ayırdığımız krema ile keki dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten daha sonra yemeye hazır herkese afiyet olsun