Tartolet (Kıyır Kıyır)

RenkliDusler

Active member
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:

  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)
Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:

  • Meyve
Süslemek için:

  • Eritilmiş çikolata
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tartolet hamuru için un hariç öbür gereçleri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ek edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
  3. Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
  4. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde modüller koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak biçimini verin.
  5. Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında rengi yavaşça dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
  7. Fırından çıkarıp yeterlice soğuyunca kalıptan çıkarın.
  8. Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
  9. Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
  10. Uygunca soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
  11. Tartoletlerin üzerine dilediğiniz biçimde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun ????Not: tartoletler pişip soğuduktan daha sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst