RenkliDusler
Active member
Tartolet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 12 li mufin kalıbı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin yada tereyağ (125 gr oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- 1 paket yarısı kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (Ele yapışmayan yuvarlak olabilen)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu labne
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben muz kullandım
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebiden başlayalım çabuk soğusun diye.
- Vanilya hariç bütün gereçler ocağa alınır. Yoğunlaşana kadar karıştırılır. Çok koyulaşmasın dikkat edin.
- Yoğunlaşan muhallebinin altı kapatılıp, birinci sıcağı geçtikten daha sonra vanilya ve labne eklenir. Uygunca karıştırılır. Orta ara karıştırılır kabuk tutmasın diye.
- Hamur için; un, kabartma tozu, vanilin hariç bütün gereçler kaba alınıp karıştırılır. En son un kabartma tozu vanilya denetimli un eklenir.
- Yuvarlaklar yapılıp kalıbın boşluklarına bırakılır. Bir bardak sayesinde yayılarak kabın formunu alması sağlanır. Kalıbı yağlamanıza gerek yok.
- Biçim verilen tartoletlerin ortası bir çatalla bir kez delinir.
- 180 derecelik fırında 10 dakika beklenir (Kızarana kadar)
- Kızarınca fırından alınıp düzgünce soğuması beklenir ondan sonrasında bir fırın tepsisine zıt çevrilir. Zorlarsanız kırılırlar kesinlikle soğumasını bekleyin.
- Kalıpların içine sıkma torbası olursa daha güzel olur muhallebiyi sıkalım istediğimiz üzere süsleyelim. Afiyetle