RenkliDusler
Active member
Tatlı Bal Kabağı Böreği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket baklava yufkası
- 100 gr tereyağı
- 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Yarım kilo rendelenmiş bal kabağı
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabağı rendeleyin.
- Tencereye alıp şekerini de ek edip kabaklar yumuşayana kadar kavurun.
- Kavrulan kabakları soğumaya bırakalım. Soğuk olması gerekiyor.
- Tereyağını eritip içine biraz sıvı yağ ek edip karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin ve ortasını 1 yemek kaşığı kadar yağ döküp yağlayın.
- Kenar kısmına 3 yemek kaşığı kadar soğumuş kabak harcından kaşık ile yerleştirin. 1 avuç kadarda fındık içi serpip rulo biçiminde sarın.
- Yağlanmış tepsiye dizin.
- En son üzerini kalan yağ ile bir hoş yağlayın dilimleyin.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Hepsi bu.Yapanlara şimdiden afiyet olsun.