RenkliDusler
Active member
Tatlı Balkabağı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kışın vazgeçilmez sağlıklı tatlarından olan balkabağının en tatlı hali ve püf noktalarıyla nefis bir tanım
Tatlı Balkabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 dilim orta uzunluk balkabağı
- 2 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- Tahin
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
Kışın vazgeçilmez sağlıklı tatlarından olan balkabağının en tatlı hali ve püf noktalarıyla nefis bir tanım
- Balkabaklarımızı soyalım, istediğimiz boyutta dilimleyelim.
- Uygun bir kabımıza alalım üzerine 2 su bardağı şekerimizi ve suyu ek edelim.
- Yüksek ateşte suyunu salana kadar pişirelim.
- Yumuşak hale gelince kapağı açık biçimde suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
- Pişme mühleti kabağınıza ve dilimleme boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir.
- En son servis tabağımıza alalım ve üzerini tahin cevizle süsleyelim.
Tatlı Balkabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı