RenkliDusler
Active member
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 150 gram margarin yada tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 kutu (200 ml) krema
- 140 gram sütlü çikolata
- Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağımızı tencerede eritip unu ek ediyoruz çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütü şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- En son vanilyayı ek edip ocaktan alıyoruz. 5 dakika kadar mikser ile çırpıp kaselere yada borcama boşaltıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Kutu kremayı tencerede kenarlardan kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolatayı içine kırıyoruz katıştırıp 3-4 dakika sıcaklığı çıkmasını bekliyoruz.
- Tavukgöğsü tatlısının üstüne döküyoruz, bisküvi ile süslüyoruz.
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı