Tek Kişilik Pastalar

RenkliDusler

Active member
Tek Kişilik Pastalar Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su ( 9 yemek kaşığı ediyor )
  • 300 gram şeker ( 1,5 su bardağı oluyor )
  • 3 paket vanilya
  • 150 gram nişasta ( 1 su bardağı tepeleme olacak )
  • 225 gram un ( 2 su bardağından iki parmak az olmalı )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Üzerine sürmek ve süslemek için

  • 1,5 paket krem santi
  • 1,5 su bardağı sut
  • Hazır çikolata sosu
Ortası için;

  • Hazır pastacı kreması
  • Üzerinde yazan ölçü ile süt
Tek Kişilik Pastalar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  2. daha sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim bir daha üç dakika kadar çırpalım lütfen.
  3. Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve bir daha yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son sefer çırpalım.
  4. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  5. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan evvel açmayalım.
  6. 35 dakikadan daha sonra fırının kapağını açıp bir kurdan yahut çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  7. Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
  8. Kekimiz soğuduktan daha sonra bardak ile keselim.
  9. Kremayı ve krem santiyi üzerinde yazan ölçüye bakılırsa süt ile çırpalım, sıkma torbalarına dolduralım ben hazır krema kullandım siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
  10. Keklerimizi bir tepsi üzerine dizelim ve süt ile ıslatalım, krema sıkalım bir krema bir kek formunda 3 kat haline getirelim.
  11. En son üzerini krem santiyle sıvayalım ve istediğimiz üzere süsleyelim afiyet olsun.
Tek Kişilik Pastalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst