RenkliDusler
Active member
Tek Kişilik Pastalar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıcak su ( 9 yemek kaşığı ediyor )
- 300 gram şeker ( 1,5 su bardağı oluyor )
- 3 paket vanilya
- 150 gram nişasta ( 1 su bardağı tepeleme olacak )
- 225 gram un ( 2 su bardağından iki parmak az olmalı )
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket krem santi
- 1,5 su bardağı sut
- Hazır çikolata sosu
- Hazır pastacı kreması
- Üzerinde yazan ölçü ile süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- daha sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim bir daha üç dakika kadar çırpalım lütfen.
- Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve bir daha yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son sefer çırpalım.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan evvel açmayalım.
- 35 dakikadan daha sonra fırının kapağını açıp bir kurdan yahut çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra bardak ile keselim.
- Kremayı ve krem santiyi üzerinde yazan ölçüye bakılırsa süt ile çırpalım, sıkma torbalarına dolduralım ben hazır krema kullandım siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
- Keklerimizi bir tepsi üzerine dizelim ve süt ile ıslatalım, krema sıkalım bir krema bir kek formunda 3 kat haline getirelim.
- En son üzerini krem santiyle sıvayalım ve istediğimiz üzere süsleyelim afiyet olsun.