Tek Seferde 4 Farklı Pamuk Üzere Yumuşak Kek

RenkliDusler

Active member
Tek Seferde 4 Farklı Pamuk Üzere Yumuşak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
İç materyalleri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş havuç
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tek Seferde 4 Farklı Pamuk Üzere Yumuşak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şeker çırpılır akabinde süt, sıvı yağ eklenerek çırpılma devam edilir.
  2. En son un kabartma tozu ve vanilya eklenerek akışkan bir kıvam elde edilir.
  3. Kalıplar fazlaca az sıvı yağla yağlanır.
  4. 4 eşit kaba ayrılır.
  5. Bir tanesi sade olarak kalıba alınır.
  6. 1 tanesi kakao ve 1 yemek kaşığı süt eklenerek kalıba alınır.
  7. 1 tanesi elde ufaltılmış ceviz içi ve rendenin ince yerinden rendelenmiş havuçlar eklenir kalıba alınır.
  8. 1 tanesi elde ufaltılmış ceviz içi ve kuru üzüm eklenerek kalıba alınır.
  9. 160 derece fırında altlı üstlü 35 dakika pişirilir.
Tek Seferde 4 Farklı Pamuk Üzere Yumuşak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst