RenkliDusler
Active member
Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram hazır tel kadayıf
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram margarin
- Dövülmüş ceviz
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 kuru krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tencereye yağı eritiyoruz, şekeri koyuyoruz karıştırıp tel kadayıfları ve cevizler koyup kavuruyoruz. aslına bakarsan kavrulmuş aldığımız için yağı şeker birbirine karışsın diye.
- Muhallebi için bütün materyalleri koyuyoruz yalnızca krema ve vanilya hariç.
- Tencerede göz göz olana kadar olunca ocaktan alıyoruz, büsbütün soğumaya bırakıyoruz.
- Orta ara karıştıralım ki kabuklanmasın soğuyunca krema ve vanilyayı ekleyelim.
- Borcama tel kadayıfın yarısını koyalım, üzerine muhallebi koyalım kalan tel kadayıfı üzerine ekleyelim.
- 3 yada 4 saat dolapta dinlendirelim, afiyet olsun.