RenkliDusler
Active member
Tencere Keki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (klasik su bardağı)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sade çikolata (80 gr)
- İçine istek ederseniz ceviz, fındık, damla çikolata vs ekleyebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi dönene kadar çırpalım. Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu ve vanilya kabartma tozunuda ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kek harcımızı ikiye bölelim ve ayırdığımız bir harca kakaomuzu ekleyelim.
- Orta uzunluk pilav tenceresini tereyağla yağlayıp biraz un serpelim. Bir kepçe sayesinde tencerenin ortasına bir kakaolu bir beyaz harçtan dökelim.
- Harç kendi kendine tencereye yayılacaktır. Tüm harç bittikten daha sonra alüminyum folyoyu iki katlı yapıp tencere boyutunda kesip ocağın üstüne yerleştirelim ve tenceremizide folyonun üzene koyalım.
- Üzerine pak bir bez örtüp kapağı kapatalım ve ocağın en ufak gözüne alıp en kısık ateşte 45 dakika hiç açmadan pişirelim.
- 45 dakika sonunda kapağı açıp denetim edelim kürdan sayesinde. Şayet pişmediyse yeniden kapatıp orta ara denetim edip bakalım.
- Piştikten daha sonra altını kapatıp kek soğuyana kadar kapağını açmayalım.
- Soğuduktan daha sonra aykırı çevirip çıkaralım üzerine bir paket sade çikolatayı benmari adabı eritip kekimizin üzerine dökelim.
- Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben cevizle süsledim.