Tencerede Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Tencerede Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık tepeleme kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • Sosu için ;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 kaşık kakao
  • 2 kaşık puding tozu
Tencerede Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. sonrasındasında yağı ve başka materyallerini koyarak karıştıralım.
  3. En son unu koyalım ve güzelce çırpalım.
  4. Çırptıktan daha sonra granit tenceremizi yağlıyoruz,harcımızı döküyoruz .
  5. Ocağın en küçük gözünde kısık ayarda yarım saat pişiriyoruz.
  6. Ortada denetim ediyoruz kürdanla .
  7. Sosu için bütün gereçlerimizi koyuyoruz bir taşım kaynatıyoruz .
  8. Kekimiz piştikten daha sonra sosumuzu döküyoruz şimdiden herkese afiyet olsun.
Tencerede Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst