RenkliDusler
Active member
Tencerede Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık tepeleme kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 2 bardak un
- Sosu için ;
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yağ
- 1 kaşık kakao
- 2 kaşık puding tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpalım.
- sonrasındasında yağı ve başka materyallerini koyarak karıştıralım.
- En son unu koyalım ve güzelce çırpalım.
- Çırptıktan daha sonra granit tenceremizi yağlıyoruz,harcımızı döküyoruz .
- Ocağın en küçük gözünde kısık ayarda yarım saat pişiriyoruz.
- Ortada denetim ediyoruz kürdanla .
- Sosu için bütün gereçlerimizi koyuyoruz bir taşım kaynatıyoruz .
- Kekimiz piştikten daha sonra sosumuzu döküyoruz şimdiden herkese afiyet olsun.