RenkliDusler
Active member
Tencerede Mandalinalı Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yakın sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1-1,5 su bardağı un
- Biraz iri kıyılmış ceviz içi
- 6-7 adet tatlı mandalina
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk teflon tencerenin içine 3 yemek kaşığı şekeri koyup, eriyene kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Eriyince içine tereyağını koyup karıştırın karamelize olsun.
- daha sonra kabuklarını soyduğunuz mandalinaları yanlamasına ortadan ikiye ayırın ve karamelize olan şekeri üzerine sırayla dizin????.
- Harlı ateşte 5 dakika kaynatın.
- daha sonra çırptığınız keki mandalinaların üzerine dökün. ????
- Keki için; yumurta ve şekeri mikserle çırp.
- Öteki malzemeleride kat ve akar bir kıvam elde edince kavrulan mandalinaların üzerine dökün.
- Ocağın altını en kısık ayara getirin ve kapağın ortasına kağıt havlu koyarak 25 dakika pişirin.
- Kürdan batırarak pişmesini denetim edin.
- Tencerenin ortasında 20 dakika dinlendirdikten daha sonra servis tabağına aykırı çevirerek soğuyunca servis yapın.
- 5-6 saat dinlendirerek yemenizi tavsiye ederim. Afiyet şifalar olsun ????.