Tencerede Mandalinalı Kek

RenkliDusler

Active member
Tencerede Mandalinalı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yakın sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1-1,5 su bardağı un
  • Biraz iri kıyılmış ceviz içi
Alt tabanı için;

  • 6-7 adet tatlı mandalina
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tencerede Mandalinalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Orta uzunluk teflon tencerenin içine 3 yemek kaşığı şekeri koyup, eriyene kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  2. Eriyince içine tereyağını koyup karıştırın karamelize olsun.
  3. daha sonra kabuklarını soyduğunuz mandalinaları yanlamasına ortadan ikiye ayırın ve karamelize olan şekeri üzerine sırayla dizin????.
  4. Harlı ateşte 5 dakika kaynatın.
  5. daha sonra çırptığınız keki mandalinaların üzerine dökün. ????
  6. Keki için; yumurta ve şekeri mikserle çırp.
  7. Öteki malzemeleride kat ve akar bir kıvam elde edince kavrulan mandalinaların üzerine dökün.
  8. Ocağın altını en kısık ayara getirin ve kapağın ortasına kağıt havlu koyarak 25 dakika pişirin.
  9. Kürdan batırarak pişmesini denetim edin.
  10. Tencerenin ortasında 20 dakika dinlendirdikten daha sonra servis tabağına aykırı çevirerek soğuyunca servis yapın.
  11. 5-6 saat dinlendirerek yemenizi tavsiye ederim. Afiyet şifalar olsun ????.
Tencerede Mandalinalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst