RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Çilekli Pamuk Üzere Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından (200ml ölçü) 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 poşet kremşanti
- Yarım bardak süt
- 3 yemek kaşığı krema ( isteğe bağlı )
- Yarım kilo çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın yumurta akı ve sarısı farklı kaselere alınır. Asla yumurta akının kasesi yaş olmamalı, 1 damla dahi olsa. Ve asla ayırırken yumurta sarısından akına kaçırmayın. Aksi takdirde akınız köpük olmayabilir.
- Yumurta sarısına şekeri vanilyayı ve kaynar suyu ekleyip beyaz köpük üzere olana kadar mixerle çırpıyoruz.
- Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı tepeleme un, nişasta ve kabartma tozu karıştırıyoruz ve yumurta sarılı harcımıza eliyoruz ve çırpıyoruz.
- Mixerin çırpıcaklarını suda yıkayıp kupkuru yapıyoruz ve yumurta akımızı köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Kaseyi aksi dönderseniz dahi asla kaymayıp akmayacak kıvama getirelim yumurta akımızı.
- Ardından yumurta akımızı 3 -4 seferde yumurta sarılı karışıma söndürmeden ekliyoruz. Ben tel çırpıcakla yapıyorum, o biçimde sönmüyor karıştırırken. Çok yavaşça bulut üzere bir harç elde ediyoruz. Karıştırdıkça hava baloncuklarını duyacaksınızdır.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize harcımızı yayıyoruz ve evvelde ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 15 dk pişiriyoruz.
- Üzeri kızarınca alıyoruz fırından ve sıcak iken çabucak ikinci bir pişirme kağıdı tezgahımıza seriyoruz ve kekimizi üzerine kapatıp, ardındaki pişirme kağıdını yavaşça kaldırıyoruz (foto)
- Ardından yavaşça bastırarak bir rulo yapıyoruz, o biçimde soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için teremyağımızı, kremayı ve pudra şekerini çırpıyoruz, kremsantiyi yarım bardak süt ile ( biraz katı olması daha uygun) hazırlayıp sonunda bir arada karıştırıyoruz.
- Soğuyan kekimizi açıp kremamızı yarım santim kalınlığında eşit biçimde üzerine sürüyoruz. Küp doğradığımız çilekleri de üzerine dizip rulo yapıyoruz.
- İstediğimiz üzere süslüyoruz. Ben kalan kremamı değerlendirdim. Sade seviyorsanız yada vaktiniz yoksa servisdilk evvel pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
- Pişirme kağıdı, kekin üst katmanını alacaktır, bu hiç kıymetli değil, zira kekimizi süsleyip o kısım kapalacaktır.
Afiyet olsun ????????.