RenkliDusler
Active member
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 200 gr labne
- 3 tatlı kaşığı granül kahve
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kakao ya da kahve
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için tüm gereçleri çırpıyoruz.
- Öncelikle şeker ve yumurtayı beyaz bi renge gelesiye kadar çırpıyoruz ve toz materyallerini ek edip spatulayla karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbı yağlayıp içine boşaltıyoruz.
- 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Bir yandan da muhallebisi, kremasını yapıyoruz.
- Pişen kekin birinci sıcakları geçtikten daha sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve alt katmanını ıslayıp muhallebisini döküyoruz.
- ondan sonrasında başka modülünü üzerine koyup onu da ıslıyoruz ve kalan muhallebisini de onun üzerine döküp dolapta dinlendiriyoruz.
- Servis sırasında ise üzerine ister kahve ister kakao düzel sayesinde eliyoruz. Üzerini büsbütün kapatıyoruz. İşte bukadar afiyet olsun.