RenkliDusler
Active member
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 5 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 yemek kaşık kakao
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 1.5 su bardak un
- 4 su bardak süt
- Yarım paket margarin
- 6 kaşık şeker
- 1 paket labne peyniri
- 2 adet 3ü 1 ortada nescafe
- 2 büyük fincan kaynar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremamızı yapıyoruz. Süt ile unu tencerede güzelce pişiriyoruz un kokusu olmasın.
- daha sonra derin bi kapta şeker ve yağını ekleyip güzelce blendır ile çırpıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- O soğurken keki yapıyoruz. Şeker ile yumurtayı beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
- daha sonra başka materyalleri ekleyip yağlanmış kelepçeli kek kalıbında 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki yassı bi biçimde kesip her iki tarafini nescafeli sosumuzla ıslatıyoruz.
- Kekin alt tabanını uygun yuvarlak tabağa ıslatıp koyuyoruz kelepçeli kek kalıbının yuvarlak kelepçesini kek tabanı ortada kalacak biçimde kelepçeliyoruz.
- Soğumaya bıraktığımız kremamızı labne peynirini ekleyip yeterlice çarptıktan daha sonra kelepçelerimiz kek tabanına kremamızın yarısından birçoklarını döküyoruz geri kalanını en üstüne ve kenarlarına süreceğiz.
- 2ye böldüğümüz keki de ıslatıp krema döktüğümüz kek tabanına koyup dolapta 2 saat soğumasını bekliyoruz.
- Dolapta soğuttuğumuz tramisumuzu kelepçesini etrafını bıçak ile gezdirdikten daha sonra çıkartıyoruz.
- Üstüne iç kremasından ayırdığımız kremayı spatula ile güzelce yayıyoruz kenarlarına da sürüyoruz.
- Kakaoyu çay süzgeci yardımı ile ekliyoruz. Afiyet olsun.