RenkliDusler
Active member
Trileçe Kusursuz Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda 5 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri derin bi kapta boza kıvamı alana kadar çırpıyoruz
- sonrasındasında unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz borcama kek harcını döküyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında 1o dk ondan sonrasında 15o derece ye düşürerek 3o dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken 3.5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şekeri ve 1 paket sıvı kremayı uygunca çırpıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
- Karameli hazırlıyoruz. 1 çay bardağı şekeri orta ateşte devamlı karıştırarak eritiyoruz.
- Akabinde 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1-2 taşım kaynadıktan daha sonra sıvı kremayı ekleyip 5 dk karıştırarak pişiriyoruz soğuması için kenarda bekletiyoruz
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan daha sonra soğuyan sütlü harcın keke döküyoruz,
- Akabinde kremşanti hazırlayıp kekin üzerine sürüyoruz.
- 1 yemek kaşığı kadar krem şantiden ayırıyoruz.
- sonrasındasında soğuyan karameli kekin üzerine döküp her yerine sürüyoruz.
- Üstüne ayırdığımız kremşantiyi şeritler halinde çizip kürdan ile form veriyoruz.
- Dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
- 2- 3 saat daha sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.