Trileçe Harika Lezzet

RenkliDusler

Active member
Trileçe Kusursuz Lezzet Tanımı İçin Materyaller

Keki için

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslanmak için

  • 3.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
Karamelli sosu için

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
Orta dolgu için

  • 1 paket kremşanti
Trileçe Kusursuz Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda 5 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri derin bi kapta boza kıvamı alana kadar çırpıyoruz
  2. sonrasındasında unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  3. Yağlı kağıt koyduğumuz borcama kek harcını döküyoruz.
  4. Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında 1o dk ondan sonrasında 15o derece ye düşürerek 3o dk pişiriyoruz.
  5. Kekimiz pişerken 3.5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şekeri ve 1 paket sıvı kremayı uygunca çırpıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
  6. Karameli hazırlıyoruz. 1 çay bardağı şekeri orta ateşte devamlı karıştırarak eritiyoruz.
  7. Akabinde 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. 1-2 taşım kaynadıktan daha sonra sıvı kremayı ekleyip 5 dk karıştırarak pişiriyoruz soğuması için kenarda bekletiyoruz
  9. Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan daha sonra soğuyan sütlü harcın keke döküyoruz,
  10. Akabinde kremşanti hazırlayıp kekin üzerine sürüyoruz.
  11. 1 yemek kaşığı kadar krem şantiden ayırıyoruz.
  12. sonrasındasında soğuyan karameli kekin üzerine döküp her yerine sürüyoruz.
  13. Üstüne ayırdığımız kremşantiyi şeritler halinde çizip kürdan ile form veriyoruz.
  14. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  15. 2- 3 saat daha sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Trileçe Kusursuz Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst