Tucker Carlson’ın Fox’u uyaran mesajı: ‘Beyaz adamlar böyle dövüşmez’

BadılCan

Active member
Milyar dolarlık iftira davasının arifesinde Tucker Carlson tarafından gönderilen ve Fox’ta en üst düzeyde paniğe yol açan bir metin mesajı, en popüler spikerin şiddet ve ırk hakkındaki özel, kışkırtıcı görüşlerini paylaştığını ortaya çıkardı.

Mesajın keşfedilmesi, sonunda Bay Carlson’ın görevden alınmasına yol açan bir olaylar zincirine katkıda bulundu.

Bay Carlson, şiddet yanlısı Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’nı basmasından sonraki saatlerde yapımcılarından birine gönderdiği mesajda, yakın zamanda bir grup erkeğin – Trump destekçilerinin – gördüğü videoyu nasıl paylaştığını anlattı. “Bir Antifa çocuğuna” şiddetli saldırı.

“Bire karşı en az üç” diye yazdı.

Sonra da saldırganların kendisi gibi beyaz olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Böyle bir adamı atlamak açıkça onursuzluktur” diye yazdı.

“Beyaz adamlar böyle dövüşmez” dedi. Ancak grubun Antifa çocuğu olarak adlandırdığı kişiyi bir an için öldürmesini istediğini söyledi.

Bay Carlson, programı hakkında yıllarca beyaz milliyetçilik ideolojisini güçlendiren görüşler sundu. Ancak mesajlaşma, ırksal üstünlük hakkındaki görüşleri hakkında daha fazla şey ortaya çıkardı.

Metin, Fox’un Dominion Voting Systems’e karşı bir jüri önünde kendisini savunmasından bir gün önce haberi gören Fox’un yönetim kurulunu uyardı. Yönetim kurulu, Bay Carlson tanık kürsüsündeyken haberin mahkemede kamuoyuna duyurulacağından ve şirket hakkında daha geniş soruları gündeme getirecek sansasyonel ve zarar verici bir an yaratacağından endişeliydi.

Keşfin ertesi günü kurul, Fox yöneticilerine Bay Carlson’ın davranışına ilişkin bir soruşturma yürütmesi için dışarıdan bir hukuk firmasıyla anlaşacağını söyledi.

Karardan haberdar olan birkaç kişiye göre, kısa mesaj Bay Carlson’u etkileyen artan sayıda iç soruna eklendi ve bu da şirket yönetiminin onun bir varlıktan çok bir sorun olduğu ve gitmesi gerektiği sonucuna varmasına neden oldu. Diğer mesajlarında, kadınlara – üst düzey bir Fox yöneticisi de dahil olmak üzere – kaba ve kadın düşmanı terimlerle hitap etmişti. Kavga haberleri, şirketin bir karalama davasında bilinen en yüksek ödeme olan 787,5 milyon doları Dominion’a ödeme kararında da rol oynadı.

Bay Carlson’ın bir temsilcisi yorum yapmadığını söyledi.

Metin, düzeltilmiş mahkeme kayıtlarının bir parçasıdır ve içeriği daha önce bildirilmemiştir. Metnin içeriği, Fox’a yönelik hakaret davasına yakın birkaç kişiyle yapılan görüşmelerde ortaya çıktı. Kişiler, mahkeme kararıyla korunan bir mesajı tartışırken kimliklerinin açıklanmasını istemedikleri için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştu. Genel dosyalarda, siyah bir metin bloğunun arkasında gizli kalır.

The Times tarafından elde edilen, Tucker Carlson’ın Fox’ta ölümüne yol açan kısa mesajını içeren, düzeltilmiş belgeden bir sayfa.

Bay Carlson’ın mesajları, ağı bilerek seçmen dolandırıcılığı hakkında yalanlar yaymakla suçlayan Dominion’un Fox’a karşı açtığı karalama davasının bir parçası olarak toplandı. Fox yöneticileri ve sunucuları arasındakiler de dahil olmak üzere davayla ilgili paylaşılan mesajların çoğu kamuoyuna açıklandı. Ancak 6 Ocak 2021’den sonraki saatlerde Bay Carlson ile yapımcılarından biri arasında olanlar gibi diğerleri yeniden düzenlenmeye devam ediyor.

O metinde Bay Carlson, Washington sokaklarında meydana geldiğini söylediği şiddetli çatışmanın videosunu izlerken kendi duygularını anlattı. Bay Carlson, saldırıya uğrayan adamın ırkını tarif etmedi.

“Kendimi kalabalığa adama tezahürat yaparken buldum, ona daha sert vurup öldüreceklerini umdum. Çocuğa zarar vermelerini gerçekten istiyordum. Tadını alabiliyordum” diye yazdı. “Sonra beynimin derinliklerinde bir yerde bir alarm çaldı: Bu benim için iyi değil. Olmak istemediğim bir şey oluyorum.”

Sonunda, “Muhtemelen birileri bu çocuğu seviyor ve öldürülürse harap olur” diye yazdı.

“Bunları umursamazsam, insanları kendi siyasetine indirgersem ondan nasıl daha iyi olurum?” diye yazmıştı.

Fox’un iç müzakereleri hakkında bilgisi olan iki kişiye göre, metin mesajı Fox’un yönetim kurulunun ve hatta bazı üst düzey yöneticilerinin dikkatine geçen ay, duruşma başlamadan önceki Pazar günü getirildi. O sırada Fox müzakerecileri, karma bir jüri olarak ortaya çıkan şeye yemin etmeden önce mahkeme dışı bir anlaşma hakkında konuşmaya başladılar.

Ertesi gün kurul, Fox yönetimine Wachtell, Lipton, Rosen ve Katz hukuk firmasının Bay Carlson’u soruşturmasını sağlama planını bildirdi. Bu ifşaat, Bay Carlson’ın mesajlarının arkasında ne olduğuna dair devam eden bir soruşturmanın, mahkeme duruşmasıyla eş zamanlı olarak ve kendisi prime-time sunucusu olarak görev yaptığı için, devam ediyor olabileceği ihtimalini artırdı.

Fox, “yolları ayırmayı kabul ettiklerini” ve “hizmetinden dolayı ona teşekkür ettiklerini” açıklayan ilk açıklama dışında, Bay Carlson’ın geçen haftaki düşüşü hakkında yorum yapmadı. Salı günü, Bay Carlson’ın düzeltilmiş mesajının içeriği hakkında yorum yapma talebine yanıt vermedi.

Fox hukuk ekibi bunun ve Bay Carlson’ın diğer saldırgan sözlerinin farkında olduğundan, şarkı sözlerinin daha önce nasıl kamuoyunun bilgisi haline geldiği belirsizliğini koruyor. Fox’un avukatları metni keşif sürecinin bir parçası olarak oluşturmuş ve redaksiyon sürecine dahil olmuşlardı. Hatta ifadesinin düzenlenmemiş metinlerini okuyan birkaç kişiye göre, Bay Carlson’a ifade sırasında bu soru soruldu.

Metnin açık mahkemede yayınlanacağına dair hiçbir garanti yoktu. Planları hakkında bilgisi olan kişilere göre, Dominion’un avukatları metni jüri önüne çıkarıp çıkarmamaya henüz karar vermedi. İki taraf, Dominion avukatlarının, seçselerdi mahkemede böylesine düzenlenmiş bir mesaj sunup sunamayacakları konusunda aynı fikirde değildi, bu, nihai olarak yargıcın vereceği bir karardı. Fox, 18 Nisan’da Dominion’a 787,5 milyon $ ödemek ve davadan kaçınmak için 11 saatlik bir anlaşma yaptıktan sonra fark tartışmalı hale geldi.

Davanın başlamasına aylar kala Fox yöneticilerinin ve yönetim kurulunun davayı nasıl ele aldığının, Delaware şirketine karşı açılan hissedar davalarının konusu olması bekleniyor.

Bay Carlson’ın programı “Tucker Carlson Tonight”, Dominion davasında yalnızca küçük bir faktör olmasına rağmen, kişisel sözleri büyük bir incelemeye tabi tutuldu.

Dövüşle ilgili metin, duruşmadan önce kamuoyuna duyurulan ve kendi içlerinde şok edici olan zarar verici bir mesajlar zinciri aracılığıyla geldi. Capitol’e yapılan saldırının ardından yapımcılarından birine yazdığı bir mektupta Bay Carlson, programında savunduğu başkanı “şeytani bir güç” ve “yok edici” olarak tanımlıyor.

Fox News’te en çok izlendiği altı yıl boyunca şovunun yinelenen bir teması, beyaz Amerikalıların beyaz olmayan insanlar tarafından yer değiştirmesiydi. Bay Carlson, haberlerde sık sık, göçmenler ve diğer marjinal grupların beyazlardan uzun süredir kendilerine ait olanı, yani Birleşik Devletler’deki siyasi ve kültürel gücü aldıkları, “biz” ve “onlar” arasındaki daha büyük bir mücadelenin parçası olarak çerçevelendiriyordu. .

Siyahi sosyal adalet aktivistlerine saldırdı ve Orta Amerika’dan gelen göçmenleri ulus üzerindeki bir veba olarak tasvir etti.2018’de göçmenlerin ülkeyi “kirlettiğini” söyledi.

El Paso’da, manifestosunda beyaz üstünlükçü inançlara atıfta bulunan bir silahlı adam tarafından topluca kurşuna dizilmesinden sonra, Bay Carlson programında beyaz üstünlüğünün “gerçek bir sorun olmadığını” ilan etti ve bunu bir komplo teorisine benzetti.

Pazartesi günü, Haberler ve diğer haber kuruluşları, Dominion davasına bakan yargıçtan düzeltilmiş bazı haberleri yayınlamasını istedi.