RenkliDusler
Active member
Tüm Püf Noktalarıyla Profiterol Tanımı İçin Materyaller
️Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
️Hamuru için
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
- 2.5 su bardağı sut
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı bitter çikolata
- Yarım çay bardağı sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda margarin ve su ocağa alınır.
- Eridikten daha sonra ün ve vanilya yavaş yavaş ek edilir ve kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Un az olmamalı ki hamur pisince sönme olmasın soğuduktan daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir ve her yumurta 1dk kadar çırpılır.
- Hazırlanan karışım krema torbasına alınır ve yağlı kağıt üzerine küçük küçük sıkılır.
- Fırına 180 dereceye koyulur ve üzerleri kızarmaya başlayınca 160 dereceye düşürülür ve yavaş ısıda pişmeye devam etmemeli ki sönme olmasın.
- Kızarınca fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
- Bu ortada muhallebi için süt, şeker, nişasta, yağ ,un, vanilya ,yumurta sarısı düzgünce karıştırılır ve ocağa alınır.
- Muhallebi kaynayınca ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca farklı bi kapta krem santi ve fincan süt kıvamlı oluncaya kadar çırpılır ve çırpılan krem şanti muhallebi ile karıştırılır.
- Hazırlanan krema profiterol içine doldurulur ve üstüne hazırlanan çikolatalı sos ek edilir.
- Çikolatalı sos için.Süt, kakao, un, nişasta, vanilya, şeker karıştırılır.
- Son olarak kaynamaya başlayınca çikolatalar ek edilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca üstte yazdığım üzere profiterollerin üstüne dökülerek servis yapılır.