RenkliDusler
Active member
Üç Renkli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 150 gram kadar bitter ve sütlü çikolata
- Petibör bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp yarım ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp birinci sıcağı çıkana kadar orta ara karıştırıyor üzeri kabuk tutmasın diye.
- Birinci sıcağı çıkan muhallebiye bir paket krema ekleyip karıştırıyoruz kremanın yarısını kupalara paylaştırıyoruz.
- Üzerine rondodan çektiğimiz bisküvilerden paylaştırıyoruz.
- Kalan muhallebiye 150 gr kadar bitter ve sütlü çikolata ekleyip karıştırıyoruz, kupaların son katına ekliyoruz. İstediğimiz biçimde süslüyoruz.