RenkliDusler
Active member
Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı tereyağ ( sıvı yağda kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 15 – 20 adet kuru üzüm
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel üzümlerimizi suya koyup biraz ıslansın.
- çabucak sonrasında bir tencereye yağımızı koyalım.
- Yağımız ısınınca irmiğimizi eklerim 4 dk kavuralım.
- sonrasındasında şekeri ekleyip 4 dk daha kavuralım.
- Rengi yavaşça pembeleşince suyu ekleyelim.
- Üzüm ve cevizleri ekleyip altını kapatalım. Çok fazla kaynatıp kurutmayın. Biraz demlendikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.