RenkliDusler
Active member
Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 paket baklavalık yufka (ben bu ölçülere göre bi tepsi yaptım)
- 750 gram margarin yada tereyağ (bu isteğinize kalmış ben eritilmiş margarin ile 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırdım bir tepsiye nazaran bu biraz fazla onu ayarlarsınız.)
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 2su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetimizi kaynatalım kapatmaya yakın limon damlatıp 2 dk daha fıngırdatıp kapayın soğusun.
- Yağımızı eritelim. Tepsinin altını yağlayın epeyce değil az fırça ile.
- Yufkamızı tek tek serip hazırladığımız yağ ile yağlayalım.
- 5 tane yenidenlayın iç harcı koyun yine tek tek 5 kat yağlayın ve ikinci iç harcı karışımını yayın tepsiniz derin ise kat sayılarını arttırabilirsiniz.
- Ben 5 sefer iki katmandan oluşturdum. Tepsim derin değil inceliği ülkü geldi.
- En son 5 katı da tek tek yağlayıp bitirip dilediğiniz üzere kesin.
- Isıtılmış 180 °lik fırının orta rafında kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardığınız böreğinizi 10 dk kadar dinlendirin ve soğuk şerbet ile birleştirin üzerine tepsi örtebilirsiniz ki şerbetini dinlesin. O biçimde 1 gün beklerse olağanüstü olur.
Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı