RenkliDusler
Active member
Un Helvası (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Büyüklerimizin yaptığı çocukluğumuzun en bilinen lezzetlerimden olan bu tanımım bizim meskenin favorisi hem lezzetli hemde az materyalli olan bir helva için.
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 75 gram tereyağı/margarin
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz yahut fındık
Not EkleTarifi Yazdır
Büyüklerimizin yaptığı çocukluğumuzun en bilinen lezzetlerimden olan bu tanımım bizim meskenin favorisi hem lezzetli hemde az materyalli olan bir helva için.
- Sıvıyağ ve tereyağı tencerede erittikten daha sonra unumuzu ekleyip kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
- Diğer yandan şeker ile ılık su eklediğimiz şerbetini şeker eriyene kadar karıştırıp hazırda bekletelim.
- Helvanın unu ne kadar epeyce kavrulursa lezzeti o kadar hoş olur.
- Ardından kavrulan una çekilmiş ceviz yahut fındık ekleyip bir 5 dk daha kavuralım.
- Şerbetini ekleyip kısık ateşte karıştırarak uygunca lastik kıvamına gelmesini bekleyelim.
- Ocaktan aldıktan daha sonra bir kaşık sayesinde hal verip servise hazır hale getirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.