Un Helvası

RenkliDusler

Active member
Un Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü bir kasenin içine alıp şekeri karıştırıp eritelim.
  2. Küçük bir tencerede yağı eritip unu ve cevizi ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
  3. Rengi kahverengiye dönünce sütlü şerbeti ekleyip, şerbeti çekip kaşığa yapışmayacak kıvama gelinceye kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
  4. Tencerenin üzerine rulo havlu serip 10 dk demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun. ????.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst