RenkliDusler
Active member
Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü bir kasenin içine alıp şekeri karıştırıp eritelim.
- Küçük bir tencerede yağı eritip unu ve cevizi ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Rengi kahverengiye dönünce sütlü şerbeti ekleyip, şerbeti çekip kaşığa yapışmayacak kıvama gelinceye kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Tencerenin üzerine rulo havlu serip 10 dk demlenmeye bırakalım.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı