RenkliDusler
Active member
Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca bir kenara alıyoruz.
- Öbür bir kaba tereyağ ve sıvı yağ koyup yağları eritiyoruz.
- çabucak sonrasında 1 su bardağı un ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulunca 1 su bardağı un daha katıp yine kavuruyoruz.
- Kavrulan un esmerleşince şerbetini katıp çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp haller veriyoruz.