RenkliDusler
Active member
Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı un
- 100 gr tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alalım ve ısıtalım.
- Üzerine unumuzu ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Benim yaklaşık kavurma müddetim 40 dakikayı geçti kısık ateşte pişirdim.
- Kavururken bir yandan da küçük bir tencereye şerbeti için gerekli olan gereçleri alıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım.
- Un istediğimiz renge gelince şerbetimizi yavaş yavaş ekleyelim. Bu kısım epey değerli aman dikkat edin yanmayın.
- Şerbeti dökerken bir yandan da süratlice karıştıralım.
- Un hemen şerbeti çekecektir. Siz karıştırmaya devam edin.
- daha sonrasında biraz dinlendirip dilerseniz dondurma kaşığı ile dilerseniz de farklı bir biçimde form verip sunum yapabilirsiniz.