Urban Tandoor, sevimsiz TikTok videolarıyla müşterilerin ilgisini çekiyor

BadılCan

Active member
Bir aile yemeği için yeterince sağlıklı ve sıradan bir ilk buluşma için yeterince zarif bir İngiliz köri restoranı olan Urban Tandoor'da masalar dolmaya başladı. Girişi boyalı çiçekler çevreliyor ve içerideki renkli duvarları ışıklar süslüyor; bu da Bristol'ün sanatsal itibarına bir övgüdür. Güneybatı İngiltere'deki restoran, Jalfrezi'den Moilee'ye kadar kalabalığın favorilerini vaat ediyor.

Ancak geçtiğimiz akşam konukları Urban Tandoor'a getiren sadece yemek değildi.

Doğum gününü kutlayan 22 yaşındaki Jake Smith, “Sizin TikTok'larınız” dedi. “Bence çok komik.”

Bu yerel kurumun çalışanları, pop şarkıları, marşları ve trendlerinden oluşan versiyonlarıyla çevrimiçi izleyiciyi büyüledi. Çoğu yetenek jürisine göre kapaklar kötü.

Örneğin, iki çalışanın Barbie ve Ken tarzı sarı peruklar taktığı ve Hint turşusu hakkında şarkı söylediği “Bhaji Kızı” var. Grubun deri ve rujla göründüğü “Grease”den ilham alan “Sen İstediğim Naan'sın” var. “Bay. Killers'ın popüler marşı, gözleri midesinden büyük bir lokantanın hikayesine dönüşüyor.

Dansı nazikçe “tutkulu” olarak tanımlayabiliriz.

Karaoke gecesindeki bir grup amcayı anımsatan şarkı belki daha da kötü. Ancak üretim değeri konunun dışındadır. Restoranın sahibi Sujith D'almeida, “o kadar kötü ki iyi” pazarlama kampanyasının işe yaradığını söylüyor.

İnternette, Teksas kadar uzak yerlerden gelen yorumcular bir gün Urban Tandoor'da yemek yemek için Bristol'a gelme sözü veriyorlar. Bay D'Almeida şahsen, restoranın 30 yaş altı misafir sayısında önemli bir artış görüldüğünü söyledi.

“Hiçbir yetenek gerektirmiyor” dedi. “Pratik yok. Birisi peruğu taktı. Biz sadece devam ediyoruz.”

Yetişkin erkeklerin kostümlerle dans etmesi aptalca görünebilir ancak Bay D'almeida, beş yıldızlı oteller ve yolcu gemilerindeki kariyerinin ardından 2013 yılında kurduğu işi konusunda ciddi. Restoranın TikTok'taki erişimini artırmak için 2021 yılında Birleşik Krallık'ta bir pazarlama şirketi olan Nonsensical Agency'yi işe aldı.

Ama aynı zamanda Urban Tandoor ile insanları neşelendirmek istiyor. Bazı müdavimler, videoların kötü sağlık ve depresyon zamanlarında kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

“Mutluluk şu anda dünyada eksik olan bir şey. Üzücü bir yer” dedi. “Onlara sadece 60 saniyelik keyif veriyoruz.”

“Kendi düğünümde dans etmedim.”

Soğuk bir pazartesi sabahı, personelle birlikte, o gün için fon olarak kiraladıkları bir feribot olan Bhaji Teknesine bindim. (Videoların çoğu restoranlarında çekiliyor.)

Organik olarak bu kadar kötü bir şey yapmak ne kadar iş gerektiriyor?

Personel plastik poşetlerden kostümleri çıkarmaya başladığında ilk başta pek fazla sohbet olmadı. Yönetmenlik ve çekimler, aynı zamanda Bay D'almeida'nın fikir üretmesine ve metinleri yazmasına yardımcı olan Nonsensical Agency ekibinin üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Ajansın TikTok başkanı Natalie Brereton, “Ekibin eğlenmesine izin verdiğimizde gerçekten başarılı olmaya başladı” dedi.

TikTok trendlerini takip etmek yardımcı oldu ancak Bayan Brereton, Urban Tandoor'un başarısının daha uzun vadeli bir stratejiye bağlı olduğunu söyledi: “Kendi kimliğinizi yaratmalısınız.”

Ve tabii ki sıra çekime geldiğinde sanki bir güç düğmesi çevrilmiş gibiydi.

Peruklar rüzgarda uçuştu ve kollar dalgalandı. Operasyon müdürü Tushar Kangane kalçalarını döndürdü. Garson Pramoth Kumar omuzlarını salladı. Yoldan geçenler, pembe elbiseleri ve parlak mavi tulumlarıyla teknede eğlenen grubu izlerken sırıtıyordu.

Grup karada daha fazla video çekti. Bir yaya, “Sizi seviyorum!” diye bağırdı (Feribottaki video farklı açılardan defalarca çekildi.)

Bay D'almeida, videoların restoranın ayakta kalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Ülkenin mutfak ortamında özel bir yere sahip olan Birleşik Krallık'taki köri restoranları, son yıllarda iş gücü sıkıntısı, değişen damak zevkleri ve Kovid karantinaları gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Bay D'almeida, “Çok endişeliydik” dedi. Ama aynı zamanda hiçbir zaman sadece Urban Tandoor'daki yemeklere odaklanmak istemediğini de söyledi. Buranın eğlence ya da kaçış yeri olmasını istiyordu.

“Hint kültürünün daha fazlasını paylaşmak istedim” dedi. “Bristol'u Bombay'a bağlamak istedim.” TikToks'un markalarına “yeni bir boyut” kazandırdığını söyledi.

“Bu bir şarkının viral hale gelmesiyle ilgili” dedi ve “sonra dünyanın her yerinden müşteriler alıyoruz.”

Ancak çalışanların çoğunun TikTok'u bile yok ve restoranda çalışmaya başlamadan önce şovmen olmak istedikleri izlenimine sahip değillerdi.

Restoranın açılışından bu yana çalışan 41 yaşındaki Bay Kangane, “Kendi düğünümde dans etmedim” dedi. “İşyerinde eğlenmiyorsanız sıkıcıdır.

Gece işlerini bırakmıyorlar

O akşamın ilerleyen saatlerinde grup, restoranda akşam yemeği hazırlamak için tekrar toplandı. Şef, Michael Jackson kostümünü çıkarıp mutfağa geri döndü. Konukların gelmesiyle sessizliğin yerini sohbetler aldı.

Bu, Caitlin Piper'ın Urban Tandoor'a ilk ziyaretiydi ama personel arasındaki bazı yüzleri zaten tanımıştı.

“İki yıldır buraya gelmek istiyordum” dedi. 20 yaşındaki çocuk, TikTok videolarını izledikten sonra annesini de yanına aldı ve pazarlama stratejisinin “gerçekliğini” övdü.

“Zamanında gelmedin. Senkronize değiller. Bunu biliyorlar” dedi. “En iyi arkadaşların eğlenmesine benziyor.”

Vivek Singh ise yedi yıldır Urban Tandoor'u ziyaret ediyor. Videoların eğlenceli olduğunu söyleyerek bunu “çok pan-Asyalı” bir mizah olarak nitelendirdi. Ama sonuçta yemek için oradaydı. “Çok orijinal” dedi.

Restoranın kötü şöhreti arttıkça internette ve gerçek hayatta mizahı sürdürme baskısı da artıyor; D'Almeida bunun yorucu olabileceğini söylüyor. Birkaç marka onunla iletişime geçti ve D'Almeida videoların başarısını hayırsever bağışlar için kullanmak istediğini söylese de ücretli ortaklıklara girmek istemiyor.

Şu anki önceliğinin restoran deneyiminin pazarlama çabalarına uygun olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

“Bizim ekmeğimiz ve tereyağımız restorandır” dedi. “Herkesin bir niş bulması gerekiyor ve biz de kendimizinkini bulduk.”