RenkliDusler
Active member
Vakitsiz Bir Lezzet Aşure Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Vakitsiz Bir Lezzet Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 7 adet küp küp doğranmış incir
- 7 adet küp küp doğranmış gün kurusu kayısı
- 7 adet küp küp doğranmış kükürtlü kayısı
- 1 adet küp küp doğranmış elma
- 5 adet karanfil ( 1 çay bardağı suda 1 dk kaynatalım)
- 1 portakal kabuğu küp küp doğranmış
- Yarım su bardağı fındık
- Yarım su bardağı badem
- Yarım su bardağı fıstık
- 2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Nar
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarmayı evvel 10 dk yarım litre su ile kaynatıp tekrar suyunu değiştirelim.
- 1 litre sıcak suyla kaynatıp karanfil suyunu ve kuru yemişler haricindeki gereçleri ekleyelim.
- 15 dk pişirdikten daha sonra kuru yemişleri ekleyip nişastayla kıvam verelim. (nişastayı suyla inceltip aşureye ekleyelim. )
- Kıvam alan aşuremizi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelince nar ile süsleyip dolapta soğutalım.
Vakitsiz Bir Lezzet Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı