RenkliDusler
Active member
Vişne Jöleli Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 çay bardağı un
- 1 su bardağı meyve suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekin hamuru için evvela yumurtalar ve şekeri düzgünce köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
- Tart kalıbını yağladıktan daha sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
- Kekimizi 175 derece evvelde ısıtılmış fırında 20dk pişmeye bırakalım.
- Kek piştikten daha sonra küçük bir tencereye jöle gereçlerini koyup karıştırarak pişirelim.
- Birinci evvel rengi mat olacak lakin kaynamaya başlayınca istediğimiz şeffaflığa ulaşacaktır.
- Biraz kaynadıktan daha sonra süratli bir biçimde soğutmadan kekin üzerine dökelim. (sıcaklığı ile akışkan oluyor lakin soğuduğunda jöle halini alıyor)
- Ben daha evvelinde kendi yaptığım vişne suyunu kullanarak jöle hazırladım lakin siz hazır paket meyve suyuyla da yapabilirsiniz. Farklı meyve suları kullanarak ceşitlendirilebilir. Kek ve jöle ortasına muhallebi dökülerek daha farklı bir tat elde edilebilir.Deneyenlere afiyet olsun. Yaptığınızda fotoğraf paylaşırsanız sevinirim ????.