RenkliDusler
Active member
Vişne Soslu Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için
Not EkleTanımı Yazdır
Alt tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 300 gram labne(1 dolu paket)
- 1 su bardağı şeker
- 2 kaşık tepeleme un
- 1 kaşık tepeleme nişasta
- 1 adet limonun rendesi
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 5 yemek kaşığı şeker (Damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle alt tabanı için burçak bisküvilerimizi mutfak robotumuza alıp içine eritilmiş tereyağını da ekledikten daha sonra yeterlice robottan geçirelim.
- Evvelden yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli kalıbımıza koyup üstünden bir kaşık yada bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
- İç dolgusu için süzme yoğurdumuzu ve labnemizi çırpıcı sayesinde uygunca karıştıralım. Kıvam aldıktan daha sonra 1 su bardağı şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
- Nişastamızı ve unumuzu da ekleyelim. Rendelediğimiz limon kabuğunu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar yinedan çırpmaya devam edelim.
- çabucak sonrasında sırasıyla yumurtalarımızı ekleyelim. Yumurtalarımızı tek tek eklememiz gerekir. Hazırladığımız iç dolguyu da kek kalıbına ek ettikten daha sonra 160 derece fırında yaklaşık 65 dakika boyunca denetim ederek pişirelim.
- Sosu için visnelerimizi bir tencereye alıp üstüne şekerimizi ve suyumuzu ekledikten daha sonra ocağa koyalım. Vişneler pişene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatalım.
- Akabinde su ile açtığımız nişastayı da sosumuza ekleyelim. Kıvam aldıktan daha sonra altını kapatalım. Ben sosumu mutfak robotumdan geçerek pürüzsüz kıvam haline getirdim siz dilerseniz geçirmeden de kullanabilirsiniz.
- Soğumuş olan cheesecake’nin üstüne sosumuzu da dökelim buz dolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.