Vişne Soslu Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Vişne Soslu Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

Alt tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 300 gram labne(1 dolu paket)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 1 kaşık tepeleme nişasta
  • 1 adet limonun rendesi
  • 3 adet yumurta
Sosu için

  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 5 yemek kaşığı şeker (Damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
  • 1 su bardağı su
Vişne Soslu Cheesecake Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle alt tabanı için burçak bisküvilerimizi mutfak robotumuza alıp içine eritilmiş tereyağını da ekledikten daha sonra yeterlice robottan geçirelim.
  2. Evvelden yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli kalıbımıza koyup üstünden bir kaşık yada bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
  3. İç dolgusu için süzme yoğurdumuzu ve labnemizi çırpıcı sayesinde uygunca karıştıralım. Kıvam aldıktan daha sonra 1 su bardağı şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
  4. Nişastamızı ve unumuzu da ekleyelim. Rendelediğimiz limon kabuğunu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar yinedan çırpmaya devam edelim.
  5. çabucak sonrasında sırasıyla yumurtalarımızı ekleyelim. Yumurtalarımızı tek tek eklememiz gerekir. Hazırladığımız iç dolguyu da kek kalıbına ek ettikten daha sonra 160 derece fırında yaklaşık 65 dakika boyunca denetim ederek pişirelim.
  6. Sosu için visnelerimizi bir tencereye alıp üstüne şekerimizi ve suyumuzu ekledikten daha sonra ocağa koyalım. Vişneler pişene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatalım.
  7. Akabinde su ile açtığımız nişastayı da sosumuza ekleyelim. Kıvam aldıktan daha sonra altını kapatalım. Ben sosumu mutfak robotumdan geçerek pürüzsüz kıvam haline getirdim siz dilerseniz geçirmeden de kullanabilirsiniz.
  8. Soğumuş olan cheesecake’nin üstüne sosumuzu da dökelim buz dolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
 
Üst