RenkliDusler
Active member
Vişneli Beyaz Çikolatalılı Kup Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 80 gram beyaz çikolata
- Bisküvi
- 400 gram vişne
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (Nişastayı fazlaca az su ile açabilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için; tenceremize süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı atıp, ocağın altını açalım. Çırparak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Yoğunlaştıktan daha sonra ocaktan alıp çikolata ve vanilyamızıda atalım karıştıralım (Muhallebinin isterseniz içerisine krema veyada kremşanti atabilirsiniz)
- Rastgele bir bisküvi olabilir ben bebe bisküvisi kullandım. Bisküvileri robottan un olacak biçimde çektirelim. Kuplarımıza muhallebi dökelim üzerine bisküvi dökelim üzerine muhallebi dökelim.
- Vişne için; tenceremize materyalleri alalım. Nişastayı öbür kapta fazlaca az su ile açıp içerisine dökelim. Yoğunlaştıktan daha sonra muhallebinin üzerine dökelim, kuplarımıza eşit biçimde paylaştıralım.