Vişneli İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Vişneli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Tabanı için:

  • 200g petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı piyale irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Vişne katmanı için:

  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su (Nişastayı çözdürmek için )
Vişneli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Rondoda un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi ve tereyağını bir kaba alalım, güzelce karıştıralım.
  2. Tereyağını eritip bisküvimiz ile karıştırıp, fırın kabının tabanına düzgünce yerleştirelim.
  3. Tencereye süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynayıp yoğunlaşan muhallebimizi tepsiye alalım.
  5. Vişne ,su ve şekeri ocağa alıp kısık ateşte pişirelim.
  6. Nişasta ve suyu bir kapta akışkan hale gelene kadar çözelim.
  7. Vişneli sosa yavaş yavaş akıtarak karıştıralım. Yoğunlaştığını nazaranceğiz ocağın altını kapatıp kimi bazı karıştırıp ılımaya bırakalım.
  8. Akabinde muhallebimizin üzerine vişne sosunu döküp soğumaya bırakabiliriz.
Not: Vişneli irmik tatlımız hazır, deneyecek herkese afiyet olsun. ????

Vişneli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst