Vişneli Puding Pasta

RenkliDusler

Active member
Vişneli Puding Pasta Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için;

  • 200 gram un
  • 70 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 85 gram tereyağı
Kreması için;

  • 2 paket vanilyalı puding tozu
  • 500 ml süt
  • 130 gram şeker
  • 400 gram schmand
  • Üzerine
  • 1 kavanoz vişne kompostosu
  • Streusel (Kırıntısı)
  • 150 gram un
  • 75 gram tereyağı
  • 75 gram şeker
Vişneli Puding Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Streusel (Kırıntı) hamuru için tüm materyalleri elinizle yoğurarak ufalayın ve buzdolabına kaldırın.
  2. Tabanı için tüm materyalleri yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğurun.
  3. Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 26 cm tepsiye yerleştirin. Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm boyutunda yükseklik yapın.
  4. Puding için 500 ml süt ve 130 gram şeker ile puding tozunu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak kaynatın.
  5. sonrasındasında, ocaktan alın schmand ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Puding karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın. Vişneleri süzün ve pudingin üzerine dizin.
  7. En son üzerine streusel (Kırıntısını) serpin ve önce ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
  8. sonrasındasında büsbütün soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında bekletin çekmesi için. Afiyet olsun.
Vişneli Puding Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst