RenkliDusler
Active member
Vişneli Puding Pasta Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı için;
- 200 gram un
- 70 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet yumurta
- 85 gram tereyağı
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 500 ml süt
- 130 gram şeker
- 400 gram schmand
- Üzerine
- 1 kavanoz vişne kompostosu
- Streusel (Kırıntısı)
- 150 gram un
- 75 gram tereyağı
- 75 gram şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Streusel (Kırıntı) hamuru için tüm materyalleri elinizle yoğurarak ufalayın ve buzdolabına kaldırın.
- Tabanı için tüm materyalleri yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğurun.
- Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 26 cm tepsiye yerleştirin. Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm boyutunda yükseklik yapın.
- Puding için 500 ml süt ve 130 gram şeker ile puding tozunu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak kaynatın.
- sonrasındasında, ocaktan alın schmand ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Puding karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın. Vişneleri süzün ve pudingin üzerine dizin.
- En son üzerine streusel (Kırıntısını) serpin ve önce ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
- sonrasındasında büsbütün soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında bekletin çekmesi için. Afiyet olsun.