Vişneli Tart Kek

RenkliDusler

Active member
Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Materyaller

Kek için ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (180 ml’lik küçük uzunluk su bardağı)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Vişneli sos için;

  • 1 kase vişne (Yazdan dondurucuya koyduğum vişneleri kullandım)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (Daha tatlı isterseniz 1 kaşık arttırabilirsiniz)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (Buğday nişastası kullandım)
  • 1 su bardağı su
Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri en az 5 dakika mikserle çırpıyoruz (Yumurta kokusu olmaması için uzun çırpmak gerekli)
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Bundan daha sonrası için mikser kullanmıyoruz (Daha gözenekli ve kabaran bir hamur olması için)
  4. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula sayesinde karışımı alttan üste hakikat güzelce karıştırıyoruz.
  5. En son limon kabuğu eklediğimiz karışımımızı güzelce yağlayıp unladığımız kalıbımıza boşaltıyoruz.
  6. 180 derece fırında 20 dakika kadar alt üst ayarda pişiriyoruz.
  7. Vişneli sos üretimi için; vişneleri bir tencereye alıyoruz. Ocağın altını açıp üzerine şekerin ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Öteki bir kasede az bir suyla nişastayı açıyoruz (Topaklanmaması için) ve kaynayana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz.
  9. Kıvam alan sosun altını kapatıyoruz.
  10. Birinci sıcağı çıkan kekimizin üzerine ılıyan sosu döküyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst