RenkliDusler
Active member
Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için ;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (180 ml’lik küçük uzunluk su bardağı)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 kase vişne (Yazdan dondurucuya koyduğum vişneleri kullandım)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Daha tatlı isterseniz 1 kaşık arttırabilirsiniz)
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (Buğday nişastası kullandım)
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri en az 5 dakika mikserle çırpıyoruz (Yumurta kokusu olmaması için uzun çırpmak gerekli)
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Bundan daha sonrası için mikser kullanmıyoruz (Daha gözenekli ve kabaran bir hamur olması için)
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula sayesinde karışımı alttan üste hakikat güzelce karıştırıyoruz.
- En son limon kabuğu eklediğimiz karışımımızı güzelce yağlayıp unladığımız kalıbımıza boşaltıyoruz.
- 180 derece fırında 20 dakika kadar alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Vişneli sos üretimi için; vişneleri bir tencereye alıyoruz. Ocağın altını açıp üzerine şekerin ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Öteki bir kasede az bir suyla nişastayı açıyoruz (Topaklanmaması için) ve kaynayana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz.
- Kıvam alan sosun altını kapatıyoruz.
- Birinci sıcağı çıkan kekimizin üzerine ılıyan sosu döküyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.