RenkliDusler
Active member
Yaban Mersinli Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 pandispanya (ben kendi yaptığım pandispanyayı kullandım, hazır alanlar için 2 adet gerekli)
- 3 su bardağı süt
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 nar
- 1 kase yaban mersini
- İstenilirse azıcık yaban mersini suyundan mor sos kural değil
- İstenilen meyve
- Ben portakal, cennet hurması, yaban mersini kullandım
- 1 kase rastgele bir reçel suyu yahut 1 çay bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremayı yapalım, sütü tencereye alalım şekeri, nişasta, un, yumurta sarısını ekleyip çırpalım ocağı açıp daima olarak çırparak pişirelim.
- Kaynayınca kısıp 2 dakika pişirelim, altını kapatıp bir kenara alalım üstünü streçle kapatıp kabuklanmasını önleyelim.
- Krem şantiyi sütle çırpıp pasta üretimine başlayalım.
- Servis tabağının tabanına reçel suyundan fırçayla sürdüm.
- Bir kat kek üzerini bir daha reçel suyuyla nemlendirelim soğuyan kremaya kremşanti, 1 vanilya koyup çırpalım, sıkma torbasına koyup basitçe pasta yapalım.
- Doğradığımız meyveleri kremanın üstüne serpme halinde dizip ikinci kata geçelim. Birebir süreci katlar bitene kadar devam edelim.
- Dış cepheye krem şanti monte edelim, aparatla düzleştirelim. Üzerini yaban mersini, narla süsleyip dolaba kaldıralım.
- En erken 3 saat daha sonra servis edelim fakat 1 gece bekletilirse hayli daha lezzetli oluyor tavsiye ederim şimdiden ellerinize sıhhat ????.