Yaban Mersinli Yaş Pasta

RenkliDusler

Active member
Yaban Mersinli Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 pandispanya (ben kendi yaptığım pandispanyayı kullandım, hazır alanlar için 2 adet gerekli)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 2 yemek kaşığı şeker
Dış kaplama için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için;

  • 1 nar
  • 1 kase yaban mersini
  • İstenilirse azıcık yaban mersini suyundan mor sos kural değil
Orta katları için;

  • İstenilen meyve
  • Ben portakal, cennet hurması, yaban mersini kullandım
Keki ıslatmak için;

  • 1 kase rastgele bir reçel suyu yahut 1 çay bardağı süt
Yaban Mersinli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kremayı yapalım, sütü tencereye alalım şekeri, nişasta, un, yumurta sarısını ekleyip çırpalım ocağı açıp daima olarak çırparak pişirelim.
  2. Kaynayınca kısıp 2 dakika pişirelim, altını kapatıp bir kenara alalım üstünü streçle kapatıp kabuklanmasını önleyelim.
  3. Krem şantiyi sütle çırpıp pasta üretimine başlayalım.
  4. Servis tabağının tabanına reçel suyundan fırçayla sürdüm.
  5. Bir kat kek üzerini bir daha reçel suyuyla nemlendirelim soğuyan kremaya kremşanti, 1 vanilya koyup çırpalım, sıkma torbasına koyup basitçe pasta yapalım.
  6. Doğradığımız meyveleri kremanın üstüne serpme halinde dizip ikinci kata geçelim. Birebir süreci katlar bitene kadar devam edelim.
  7. Dış cepheye krem şanti monte edelim, aparatla düzleştirelim. Üzerini yaban mersini, narla süsleyip dolaba kaldıralım.
  8. En erken 3 saat daha sonra servis edelim fakat 1 gece bekletilirse hayli daha lezzetli oluyor tavsiye ederim şimdiden ellerinize sıhhat ????.
Yaban Mersinli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst