RenkliDusler
Active member
Yalancı Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3 orta uzunluk elma
- 1 su bardağı iri ceviz içi
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları şeker ve şekerli vanilinle birlikte beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Yağımızı ekliyoruz. Mikserle değil el ile karıştıralım ki sönmesin yumurtalı karışım.
- daha sonra katı gereçler, un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip bir daha kaşık sayesinde güzelce karıştırıyoruz.
- Elmaları soyup iri modüller halinde karışıma ekliyoruz. Ben bir dilimi yaklaşık 6 kesime böldüm.
- Akabinde cevizi ekliyoruz.
- Kek karışımını dikdörtgen borcama döküyoruz. Dökmeden borcamı biraz sıvı yağ ile yağlamakta yarar var.
- Eşit bir biçimde karşımı borcama yayıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Kürdan testini geçen kekimiz pişmiş demektir.
- Kek soğuduktan daha sonra pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.