Yalancı Profiterol

RenkliDusler

Active member
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Gereçler

  • 10adet milföy
Kreması için;

  • 6su b süt
  • 1su b şeker
  • 3yemek k un
  • 3 yemek k nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle milföy hamurumuzu 4 e bölelim fotoğrafta olduğu üzere daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında dikkatli pişirelim.
  2. daha sonra kremamızı hazırlayalım tencereye krema ve vanilya hariç başka gereçleri karıştıralım ve yoğunlaşıncaya kadar pişirelim daha sonra ocağı kapatıp içine kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım, soğumaya bırakalım.
  3. Fırından çıkan milföyleri ortadan ikiye keselim borcama dizelim. Üzerine kremamızı dökelim dilerseniz ortasına muz dizebilirsiniz.
  4. Başka milföyleride üzerine kapatıp hazır çikolata sos hazırlayıp ılık olarak üzerine dökelim 3-4 saat buzdolabında bekletip daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
Not: Çok bereketli bir tatlı kalabalık aileler için ülkü

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst