RenkliDusler
Active member
Yaşpasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı şeker
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
- ondan sonrasında öbür materyalleri de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküp ince bi biçimde yayıyoruz.
- 170 derece fırında 12 -13 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kremayı da tüm gereçleri bir tencereye alıp pişirip kenara koyalım.
- Pişen keki öbür bi yağlı kağıda çevirip üstteki kağıdı yavaşça çıkarıyoruz.
- Rulo yapıp biraz beklettikten daha sonra açıp kremasını sürüp meyvesini ekliyoruz yine rulo yapıp istediğimiz üzere süslüyoruz.
- Üzerine kremşanti ve çilek ile süsledim ben. 1 2 saat dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur. Şimdiden afiyet olsun. İnstgram hesabım @rabisli_sunumlar ????.