RenkliDusler
Active member
Yaz Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yaz Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını tencereye koyuyoruz.
- Un koyup kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
- Başka bir tencerede süt, pekmez, şeker koyup uygunca karıştırıyoruz.
- Kavrulan unun üstüne ekliyoruz.Suyunu çektiriyoruz.
- Cevizi rondodan geçiriyoruz.Üstüne ekliyoruz.Dinlendiriyoruz.
- Büyük kaselere döküyoruz.
- 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Zıt çevirip tabağa koyuyoruz.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz.
Yaz Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı