RenkliDusler
Active member
Yaz Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı parçalanmış ceviz
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tahin ve kakaoyu bir kapta karıştıralım.
- Küçük tencereye şekeri koyalım, üzerine suyu ekleyelim, hiç karıştırmayalım püf noktası burada.
- 5 dakika kaynadıktan daha sonra karışımın içine aktaralım karıştıralım, cevizi koyalım karıştıralım.
- Bir kaba poşet yahut streç içine koyalım helvamızı içine döktükten daha sonra üzerinide poşetle kapatalım.
- Üzerine bir yük koyup oda sıcaklığında 2 saat bekletelim.
- 2 saat daha sonra da tüketebilirsiniz lakin 10 saat daha bekletirseniz daha âlâ olacaktır afiyet olsun.