RenkliDusler
Active member
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 50 gr margarin yada tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- var ise 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata yada sade paket çikolata 40 gr kâfi geliyor.
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- 1 paket sade burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı, sevmiyorsanız bisküviyi arttırabilirsiniz.)
Not EkleTanımı Yazdır
- En başta bisküvileri ister robottan geçirin, isterseniz buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp un ufak olana kadar ezin.
- Hindistan cevizi ile karıştırıp tepsiye dümdüz ve her yer kapanacak biçimde yayın.Tabanımız hazır.
- sonrasındasında sütü bir tencereye alıp üzerine un,şeker,kakao ekleyip pütürlü kalmayacak biçimde ocağa koymadan evvel güzelce çırpalım.
- çabucak sonrasında ocağa alıp karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Kıvam alıp göz göz olduktan daha sonra altını kapatıp evvel ekleyecekseniz çikolatayı ekleyip bir çeşit karıştıralım.
- Margarin ve vanilya şekerini de ekleyip yağ uygunca eriyene kadar karıştıralım.
- Yağ eridikten daha sonra tencerenin kapağını kapatalım.
- Bu tatlıya 5 su bardağı süt koyunca süt şişesinin tabanında yarım bardak kadar süt kalıyor, üzerine biraz su eklemesi yapıp uygunca çalkalayın bu biçimdece krem şantiyi çırpmak için ayrıyeten süt almanıza gerek kalmıyor.
- Farklı bir kaba kremşantiyi ve sulu süt karışımından bir su bardağı alıp tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım. Çabucak dolaba kaldıralım.
- Kakaolu muhallebiyi tepsiye soğutmadan süratlice dökelim ve her yere eşit olacak biçimde yayalım. Bu süreci süratlice yapmalısınız zira muhallebi çok süratli soğuyup katılaşmaya başlıyor.Spatula ile yaymaya çalışırken de altındaki bisküvi ile bir arada kayıp yayılmakta zorlaşıyor.
- Muhallebiyi yaydıktan daha sonra 15-20 dakika dolaba kaldırıp soğutuyoruz ve üzerine kremşantiyi yayıyoruz ,böyle bence bir gece beklerse harikulade derecede sarılma kolaylığı oluyor ama vaktiniz yok diyelim ki 1-2 saat kesinlikle dolapta bekledikten daha sonra sarmanızı öneririm.
- Sarma sürecinde boyutlarını dilediğiniz üzere ayarlayıp kesin kenarlar tepsiye epeyce yapışıyor parmağınızla yavaşça kenarları kaldırıp yuvarlayın bisküviler ile hareket ederseniz epey kolay olacaktır.Çünkü onlar tepsiye hiç yapışmadığından sorun olmuyor.
- Hepsini sardıktan daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı