Yumurtasız Reçelli Rulo Kat

RenkliDusler

Active member
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • Ortasına marmelat yahut reçel
Kenarlar için

  • Marmelat ve hindistan cevizi
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütümüzü cezveye alıp yalnızca ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
  2. Akabinde ocaktan alıp içerisine limon suyu ekleyip ağzını kapatalım kesik kesik olmasını sağlayalım.
  3. Pudra şekerini bir kaba alalım yağımız atalım güzelce karıştıralım akabinde kesmiş olduğumuz sütü de yavaşça ekleyelim.
  4. Güzelce çırpalım.
  5. Unumuzu kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip çırpalım.
  6. Tavamızı hayli az heryerini yağlayalım ve harcımızı dökelim orta kalınlıkta yapalım materyal epeyce gelirse ikiye de bölebilirsiniz.
  7. Ocağın altı kısık ateşte tavanın kapağı kapalı biçimde yalnızca alt kısmını pişirelim.
  8. Hamurumuzu kürdan ile test edelim kurdan pak çıktıysa olmuş demektir.
  9. Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine koyalım ılımasını sağlayalım beyaz kalan kısmına marmelat yahut reçel sürelim rulo biçiminde saralım.
  10. Ben sıcakken sardım kusur yaptım çatlamalar oldu oyüzden.
  11. Buzdolabında 1 saat yağlı kağıtlı biçimde bekletelim.
  12. Akabinde çıkartıp üst kısımlarını yanlarını marmelatlayalım.
  13. Akabinde hindistan cevizine bulayalım.
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst