RenkliDusler
Active member
Yumurtasız Reçelli Rulo Kat Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- Ortasına marmelat yahut reçel
- Marmelat ve hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümüzü cezveye alıp yalnızca ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
- Akabinde ocaktan alıp içerisine limon suyu ekleyip ağzını kapatalım kesik kesik olmasını sağlayalım.
- Pudra şekerini bir kaba alalım yağımız atalım güzelce karıştıralım akabinde kesmiş olduğumuz sütü de yavaşça ekleyelim.
- Güzelce çırpalım.
- Unumuzu kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip çırpalım.
- Tavamızı hayli az heryerini yağlayalım ve harcımızı dökelim orta kalınlıkta yapalım materyal epeyce gelirse ikiye de bölebilirsiniz.
- Ocağın altı kısık ateşte tavanın kapağı kapalı biçimde yalnızca alt kısmını pişirelim.
- Hamurumuzu kürdan ile test edelim kurdan pak çıktıysa olmuş demektir.
- Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine koyalım ılımasını sağlayalım beyaz kalan kısmına marmelat yahut reçel sürelim rulo biçiminde saralım.
- Ben sıcakken sardım kusur yaptım çatlamalar oldu oyüzden.
- Buzdolabında 1 saat yağlı kağıtlı biçimde bekletelim.
- Akabinde çıkartıp üst kısımlarını yanlarını marmelatlayalım.
- Akabinde hindistan cevizine bulayalım.