RenkliDusler
Active member
Yumuşacık Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
Not EkleTanımı Yazdır
Size oldukçaça seveceğiniz fazlacata lezetli bir ıslak kek tanımıyla geldim ve epeyce beğenecekseniz inşallah
????????????.
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığından az tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Size oldukçaça seveceğiniz fazlacata lezetli bir ıslak kek tanımıyla geldim ve epeyce beğenecekseniz inşallah
![☺](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/263a.png)
![☺](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/263a.png)
- Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak beyaz ve köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ süt ve vanilyayı da ekleyip yeniden güzelce çırpalım.
- Akabinde kakao ve kabartma tozunu en son unu da ekleyip karıştıralım. 30 cm’lik borcama dökelim.
- İsterseniz de bir kek kalıbına da dökebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
- Kürdan testi ile piştiğini gördükten daha sonra fırından alalım, kekimiz soğurken bizde sosumuzu yapmaya geçelim.
- Sosumuz için bütün gereçleri küçük bir tencereye alarak pürüssüz kıvam alana kadar çırpıcı telle düzgünce çırpalım, karıştıralım.
- Kaynadıktan daha sonra 3- 4 dk daha fokurdatıyoruz ve altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
- Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine dökelim olağanüstü bir tanım deneyen herkese afiyet olsun.