RenkliDusler
Active member
Zebra Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhaba ????
Not : fırından çabucak çıkarırsanız ortası çökme yapabilir.
Ben üzerime badem kullandım yakıştı sizlerde tercih edebilirsiniz.
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao / 2 yemek kaşığı süt (sıvılaştırılmış için)
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhaba ????
- Öncelikle fırınımızı 170’e açalım alt üst ayarında.
- ondan sonrasında kekimizi yapmaya başlayalım.
- Derin bir kaba yumurtalarımızı alıp çırpalım ondan sonrasında şekerini ilave edip yine güzelce çırpalım, sıvıları da ek edelim en son kakao hariç tüm gereçleri ek edip çırpalım kabartma tozu dahil.
- Çırpma süreci bittikten daha sonra hamurumuzu ikiye ayıralım bir kısmına kakao ek edelim katılaşacaktır 1-2 yemek kaşığı sütle açalım, şayet beyaz kısmı size cıvık gelirse az un ek edebilirsiniz kakaolu ile tıpkı ayarda olsun.
- Bu esnada da fırını açabilirsiniz. Başta erken derseniz.
- Yağlamış olduğumuz kelepçeli kalıba 2 kepçe yardımı ile evvel sade hamurdan daha sonra kakaolu hamurdan birer kepçe olmak üzere sırayla tek tek dökelim üst üste birebir yere gelecek biçimde.
- Kürdanla üzerine desen verebilirsiniz fazlaca şık duruyor ve ceviz serpebilirsiniz.
- Evvelce ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında pişirelim.
- İlk 30 dakika asla fırını açmayın. Her fırın birebir olmadığı için daha sonrasını denetimli pişirelim.
- Kürdan testi ile denetimli bir biçimde çıkaralım.
- Soğuduktan daha sonra servis edebilirsiniz.
- Yuvarlak borcamda yapıp havuç dilim biçiminde servis ederseniz daha güzel bir imaj olacaktır.
Not : fırından çabucak çıkarırsanız ortası çökme yapabilir.
Ben üzerime badem kullandım yakıştı sizlerde tercih edebilirsiniz.
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı